Esas Sözleşme (pdf)
Madde 1-
Adları adresleri ve tabiyetleri (1) sayılı ekte yazılı kurucular tarafından Türk Ticaret Kanunu’nun ani kuruluşa ilişkin hükümleri dairesinde bir anonim şirket teşkil edilmiştir.
Madde 2-
Şirketin unvanı “VİKİNG KAĞIT VE SELÜLOZ ANONİM ŞİRKETİ”dir.
Madde 3-
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır;
a. İyi kalite yazı-baskı ve Yankee tipi düz veya krep cinsi kağıt imali, bunların konversiyonu.
b. Mekanik ve beyazlatılmış selüloz hamuru imali,
c. a ve b fıkralarında adı geçen mamullerin alımı, satımı, ihracı ile perakende ve toptan ticareti,
d. Şirket konusuna giren mamullerin imalinde kullanılmak üzere, Türkiye’de temin edilemediği müddetçe,
d.01 her çeşit selüloz hamuru,
d.02 konversiyon için gerekli maddeler,
d.03 makina ve yedek parçalar,
d.04 her türlü yardımcı madde ve işletme malzemesi,
d.05 tehlikesiz atık ve/veya hurda kağıttan, ambalaj ve/veya kompozit atıklardan oluşan ambalaj atığı ve sair maddelerin ithali,
e. Parfüm, kozmetik ürünleri ve kolonya üretimi ile bunların piyasaya arzı, satışı, sattırılması, perakende ve toptan ticareti (ıtriyat dahil),
f. Dezenfektan dahil olmak üzere her türlü biyosidal ürünler ile kişisel koruyucu donanım ve/veya tıbbi cihaz niteliğine haiz her türlü maske (sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, N95, FFP1, FFP2, FFP3 vb) ve bu kapsama giren sair ürünleri üretmek, ürettirmek, bunların piyasaya arzı, satışı, sattırılması, ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak,
g. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm ilgili otoritelerce düzenlenmiş çevre mevzuatı hükümleri çerçevesinde, tehlikesiz atık ve/veya hurda kağıttan, ambalaj ve/veya kompozit atıklardan, ambalaj atığı ve sair maddelerden kağıt geri kazanım/dönüşüm faaliyetinde bulunmak, bu meyanda geri kazanım/dönüşüm tesisleri kurmak ve işletmek, toplama/ayırma tesisleri kurmak ve işletmek, bu kapsamda üretilmiş ürünlerin piyasaya arzı, satışı, sattırılması, perakende ve toptan ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak,
Bunlardan başka, şirketin amaç ve konuları çerçevesi içinde kalmak şartıyla, amaç ve konularını gerçekleştirmek için şirket bütün hakları iktisap ve borçları iltizam edebilir. Şirket amaç ve konularının icap ettirdiği bütün ticari, sınai ve iktisadi faaliyet ve mamulleri yapabilir, İlgili mevzuat hükümleri gereğince ihtiyaç arz olunan her nevi tesisi kurabilir, işletebilir. Amaç ve konusu arasında sayılan tüm ürünleri üretip, ürettirip, perakende veya toptan ticaretini yapabilir. Şirket faaliyet konuları ile ilgili olarak her türlü menkul, gayrimenkul, gayri maddi araç ve malları kullanır, işletir, kiralar, kiraya verebilir, satın alır veya satabilir, ipotek ve rehin alır ve verir, gayrimenkule müteallik tevhit, ifraz, terk, irtifak hakkı tesisi ve benzeri tüm işlemleri yapabilir, şirketin leyh ve aleyhine ayni haklar tesis edip, kaldırabilir, ödünç para verme işleri hakkındaki kanun ve ilgili mevzuata aykırı olmamak koşulu ile borç para verip alabilir. Yatırımcıların aydınlatılmasını teminen özel haller kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’nca aranacak gerekli açıklamaların yapılması kaydıyla kefalet verebilir ve şirket gayrimenkulleri üzerinde başkalarının borçları için ipotek tesis edebilir.
h. Sermaye Piyasası Kanunu’nun konu ile ilgili düzenlemelerinin çizdiği sınırlar çerçevesinde çeşitli amaçlarla kurulmuş olan vakıflara ve bu gibi kişi ve/veya kurumlara bağışta bulunulabilir veya kardan pay ayrılabilir.
Şirket’in kendi adına ve 3. kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat vermesi veya ipotek dahil rehin hakkı tesis etmesi hususlarında Sermaye Piyasası Kurulu’nun belirlediği esaslara uyulur.
Madde 4-
Şirketin merkezi İzmir’dedir. Adresi Akdeniz Mahallesi Şehit Fethi Bey Caddesi No.120/101 Konak/İZMİR’dir. Adres değişikliğinde yeni adres, Ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirilir ve ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ve Sermaye Piyasası Kurulu’na bildirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.
Şirket, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre yurt içinde ve dışında şubeler açabilir. Şirketin şube açması ve kapaması halinde söz konusu durumlar, Ticaret Sicili’ne tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ilan ettirilir.
Madde 5-
Şirketin süresi sınırsızdır.
Madde 6-
Şirket 6.12.2012 tarih ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun 30.04.2013 tarih ve 15/491 sayılı kararı ile Kayıtlı Sermaye Sistemini kabul etmiş ve bu sisteme geçmiştir.
Şirketin Kayıtlı Sermayesi 80.000.000.-TL. (SEKSENMİLYON TÜRK LİRASI)’dır.
Sermaye Piyasası Kurulunca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni, 2021-2025 yılları arasındaki 5 (beş) yıllık dönem için geçerlidir. 2025 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, 2025 yılından sonra yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için; daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulundan izin almak suretiyle genel kuruldan yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Söz konusu yetkinin alınmaması durumunda yönetim kurulu kararıyla sermaye artırımı yapılamaz.
Şirketin çıkarılmış sermayesi, her biri 1 Kr itibari değerde 4.200.000.000 (dört milyar ikiyüz milyon) adet hamiline yazılı paya bölünmüş 42.000.000.- TL. (KIRKİKİMİLYON TÜRK LİRASI) olup, söz konusu çıkarılmış sermayenin tamamı pay sahiplerince muvazaadan ari olarak ödenmiştir.
Daha önce 45.000.000.-TL (KIRKBEŞMİLYON TÜRK LİRASI) olan çıkarılmış sermaye, bu defa tamamı nakit olarak ödenen sermayeden 23.900.000.-TL (YİRMİÜÇMİLYONDOKUZYÜZBİN TÜRK LİRASI) azaltılmak ve azaltılan tutar geçmiş yıllar zararlarına mahsup edilmek suretiyle 21.100.000.-TL’ye (YİRMİBİRMİLYONYÜZBİN TÜRK LİRASI) indirilmiş ve eşanlı olarak 42.000.000.- TL’ye (KIRKİKİMİLYON TÜRK LİRASI) tamamı nakden karşılanmak suretiyle artırılmıştır.
Yönetim Kurulu 2021-2025 yılları arasında Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine uygun olarak gerekli gördüğü zamanlarda kayıtlı sermaye miktarına kadar hamiline yazılı pay ihraç ederek çıkarılmış sermayeyi artırmaya yetkilidir.
Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine uygun olarak nominal değerinin üzerinde ve altında pay çıkarılması ve pay sahiplerinin yeni pay alma haklarını sınırlandırması konularında karar almaya yetkilidir.
Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir.
Madde 7-
Kaldırılmıştır.
Madde 8-
Madde 9-
Şirket, yurt içinde ve yurt dışında gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere, Sermaye Piyasası Kanunu ve sair ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, Yönetim Kurulu kararı ile, her türlü tahvil, paya dönüştürülebilir tahvil, değiştirilebilir tahvil, altın gümüş ve platin bonoları, finansman bonosu, katılma intifa senedi, kar ve zarar ortaklığı belgesi, niteliği itibariyle borçlanma aracı olduğu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul edilecek diğer sermaye piyasası araçları ve sair her türlü sermaye piyasası aracı ihracı yapabilir. İhraç ve ihraçla ilgili olarak azami miktarların, türünün, vadenin, faizin ve diğer şartların belirlenmesi ile bu hususlarda Şirket yönetiminin yetkilendirilmesi hususunda Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca Yönetim Kurulu yetkilidir. Yapılacak ihraçlarda Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuatta yer verilen düzenlemelere uyulur.
Madde 10-
Şirketin yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu’na aittir. Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Üyeleri arasından Murahhas üye/ üyeler atayabilir. Yönetim Kurulu kendisine ait olan temsil yetkisini Murahhas üye/üyelere veya en az bir yönetim kurulu üyesi ile birlikte pay sahibi olmaları zorunlu olmayan Müdürlere devredebilir. Türk Ticaret Kanunu’nun 375 inci madde hükümleri saklıdır. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların Şirketin unvanı altına konmuş ve Şirketi ilzama yetkili Yönetim Kurulu Başkanı veya Murahhas üyenin münferit, veya iki Yönetim Kurulu Üyesinin müşterek veya Yönetim Kurulunca tayin ve tesbit edilecek kişilerin Yönetim Kurulunca tayin ve tesbit edilecek şekildeki imzalarını taşımaları şarttır.
Yönetim Kurulu, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye devretmeye yetkilidir.
Yönetim Kurulu, her yıl üyeleri arasından bir başkan ve bulunmadığı zamanlarda ona vekalet edecek bir başkan vekili seçer.
Madde 11-
Şirketin işleri ve idaresi Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde seçilecek 5 ila 7 üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.
Yönetim Kurulu Üyeleri en çok 3 yıl için seçilirler. Şu kadar ki aynı kişinin yeniden üye seçilmesi mümkündür.
Yönetim Kurulunda görev alacak bağımsız üyelerin sayısı ve nitelikleri Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kurumsal Yönetim İlkelerine ilişkin düzenlemelerine göre tespit edilir.
Bağımsız üyenin bağımsızlığını kaybetmesi, istifa etmesi veya görevini yerine getiremeyecek duruma gelmesi halinde Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerinde belirlenen prosedürlere uyulur.
Bağımsız üyeler için Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri ile getirilen düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, Genel Kurul gerek görürse seçim müddeti sona ermiş olmasa dahi Yönetim Kurulu Üyelerini her zaman değiştirebilir.
Bir Yönetim Kurulu Üyeliği açıldığı takdirde ilk Genel Kurul Toplantısına kadar görev yapmak üzere, Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu’nun hükümleri uyarınca geçici olarak bir Yönetim Kurulu üyesi seçer.
Yönetim Kurulu tayin edeceği üyelerine veya üyeleri arasında teşkil edeceği komisyonlara muayyen vazife ve görevleri veya muayyen işler yürütme ödevini tevdi edebilir.
Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Ticaret Kanunu hükümleri ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında bu esas sözleşme gereğince safi kardan kendilerine ayrılacak miktardan başka her toplantı günü için veya aylık olarak bir ücret alırlar. Bu ücretin miktarı Genel Kurul kararı ile tespit olunur.
Madde 12-
Yönetim Kurulu şirket işleri gerektirdikçe toplanacaktır. Yönetim Kurulu toplantıları şirketin yönetim merkezinde yapılır. Bununla beraber toplantılar, Yönetim Kurulu üyelerinin ittifakla verdikleri yazılı muvafakatla Türkiye içinde veya dışında başka bir yerde de yapılabilir. Yönetim Kurulu, Başkanının çağrısı üzerine veya başkan vekilinin veya herhangi bir Yönetim Kurulu Üyesinin yazılı talebi üzerine toplanır. Her toplantı duyurusu en az bir hafta önce taahhütlü mektupla bildirilecek ve müzakere konusu maddeleri gösteren gündemi ihtiva edecektir.
Yönetim Kurulu kararları mutlak çoğunluk sistemi ile alınır. Kurul üye sayısının ekseriyeti ile toplandığı takdirde, kararların tam üye sayısının ekseriyetini teşkil eden oyların ittifakı ile alınması mecburidir. Kurul toplantılarında Başkan veya Murahhas üyenin hazır bulunması şarttır.
Üyelerden herhangi biri toplantı talebinde bulunmaksızın Yönetim Kurulu kararları, bir veya birkaç üyenin muayyen bir hususa dair yaptığı yazılı teklife diğer üyelerin tamamının yazılı muvafakatları alınmak suretiyle de verilebilir.
Bu maddede aksine hüküm bulunmayan hususlarda Türk Ticaret Kanununun 390 ıncı maddesi hükmü uygulanacaktır.
Madde 13-
Şirketin hesap ve işlemlerinin denetimi hususunda Türk Ticaret Kanunu ile Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uyulur.
Madde 14-
Genel kurullar, olağan ve olağanüstü toplanır. Olağan genel kurul, şirketin hesap devresi sonundan itibaren 3 ay içinde ve senede en az bir defa; olağanüstü genel kurullar ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır.
Olağan ve olağanüstü genel kurul toplantılarına ilişkin bildirimler, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri çerçevesinde yapılır.
Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir.
Oy kullanımında Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uyulur.
Genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanununun 409 uncu maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları nisabının sağlanabilmesi için şirket sermayesinin çoğunluğuna sahip pay sahiplerinin veya vekillerinin huzuru gerekir. Eğer ilk toplantıda gerekli nisap sağlanamazsa ikinci bir toplantı tertip edilir ve bu toplantılardaki karar nisabı, Sermaye Piyasası Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümlerine tabidir.
Gelen kurul, şirket merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.
Genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım
Şirketin genel kurul toplantılarına katılma hakkı bulunan hak sahipleri bu toplantılara, Türk Ticaret Kanununun 1527 nci maddesi uyarınca elektronik ortamda da katılabilir. Şirket, Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca hak sahiplerinin genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılmalarına, görüş açıklamalarına, öneride bulunmalarına ve oy kullanmalarına imkan tanıyacak elektronik genel kurul sistemini kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın alabilir. Yapılacak tüm genel kurul toplantılarında esas sözleşmenin bu hükmü uyarınca, kurulmuş olan sistem üzerinden hak sahiplerinin ve temsilcilerinin, anılan Yönetmelik hükümlerinde belirtilen haklarını kullanabilmesi sağlanır.
Madde 15-
Şirketin hesap yılı Ocak ayının birinci gününden başlar ve Aralık ayının sonuncu günü sona erer.
Şirketin faaliyet dönemi sonunda tespit edilen gelirlerden, Şirketin genel giderleri ile muhtelif amortisman gibi şirketçe ödenmesi veya ayrılması zorunlu olan miktarlar ile şirket tüzel kişiliği tarafından ödenmesi zorunlu vergiler düşüldükten sonra geriye kalan ve yıllık bilançoda görülen dönem karı, varsa geçmiş yıl zararlarının düşülmesinden sonra sırasıyla aşağıda gösterilen şekilde tevzi olunur:
Genel Kanuni Yedek Akçe:
a) TTK’nın 519’uncu madde uyarınca %5’i genel kanuni yedek akçeye ayrılır.
Birinci Temettü
b) Kalandan, varsa yıl içinde yapılan bağış tutarının ilavesi ile bulunacak meblağ üzerinden, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatına uygun olarak birinci temettü ayrılır.
Geriye kalan kısımdan :
c) Kalanın % 5’ine kadar bir meblağ Genel Kurul kararıyla, Yönetim Kurulu Üyelerine tahsisat karşılığı ve Yönetim Kurulunun tesbit ve lüzum göstereceği hususlara ayrılabilir.
İkinci Temettü:
d) Geri kalan kısmı Genel Kurul, kısmen veya tamamen ikinci temettü payı olarak dağıtmaya veya Türk Ticaret Kanunu’nun 521 inci maddesi uyarınca kendi isteği ile ayırdığı yedek akçe olarak ayırmaya yetkilidir. Karın dağıtım tarihi Sermaye Piyasası Kurulu’nun tebliğleri gözetilerek tesbit edilir.
e) Pay sahipleriyle kara iştirak eden diğer kimselere dağıtılması kararlaştırılmış olan kısımdan, %5 oranında kar payı düşüldükten sonra bulunan tutarın onda biri, TTK’nın 519’uncu maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca genel kanuni yedek akçeye eklenir. Diğer taraftan, kar payının sermaye artırımı suretiyle pay senedi olarak dağıtılması veya doğrudan doğruya bilançodaki olağanüstü yedek akçeler gibi dağıtılmamış karların sermaye artırımında kullanılarak bunların karşılığında pay senedi verilmesi durumlarında bunlar üzerinden ikinci tertip kanuni yedek akçe ayrılmasına gerek bulunmamaktadır.
f) Yasa hükmü ile ayrılması gereken yedek akçeler ayrılmadıkça, esas sözleşmede pay sahipleri için belirlenen kar payı nakden ve/veya hisse senedi biçiminde dağıtılmadıkça; başka yedek akçe ayrılmasına, ertesi yıla kar aktarılmasına ve kar payı dağıtımında yönetim kurulu üyeleri ile, memur, müstahdem ve işçilere, intifa/kurucu intifa senedi sahiplerine , çeşitli amaçlarla kurulmuş olan vakıflara ve bu gibi kişi ve/veya kurumlara kar payı dağıtılmasına karar verilemez.
Kar payı, dağıtım tarihi itibariyla mevcut payların tümüne, bunların ihraç ve iktisap tarihleri dikkate alınmaksızın eşit olarak dağıtılır.
Yıllık karın pay sahiplerine hangi tarihte ve ne şekilde ödeneceği Yönetim Kurulu’nun teklifi üzerine Genel Kurul tarafından, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine ve Sermaye Piyasası Mevzuatı’na uygun olarak kararlaştırılır. Esas sözleşme hükümlerine uygun olarak dağıtılan karlar geri istemez.
Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından yetkilendirilmiş olmak ve Sermaye Piyasası Kanunu’nun ilgili maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun çıkartmış olduğu tebliğlere uymak şartıyla nakit temettü avansı dağıtabilir. Genel Kurul tarafından, Yönetim Kurulu’na verilen temettü avansı dağıtılması yetkisi, bu yetkinin verildiği yıl ile sınırlıdır.
Madde 17-
Şirket tarafından ayrılan yedek akçeler hakkında Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddelerinde yer alan hükümler ile Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri uygulanır.
Madde 18-
Kanunen Şirket tarafından ilan edilmesi zorunlu olan hususlar, Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri ve bu Kanun çerçevesinde çıkarılan yönetmelik, tebliğler, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri ile tabi olunacak diğer mevzuata uygun olarak ilan edilir. Düzenlemelerde ilan yeri belirtilmeyen hususlar Şirket internet sitesinde ilan edilir.
Genel Kurulun toplantıya çağrılmasına ait ilanların Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri ve Sermaye Piyasası Kanunu’nun 29. Maddesinin birinci fıkrası hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az üç hafta önce yapılması zorunludur.
Sermayenin azaltılmasına ve tasfiyeye ait ilanlarda Türk Ticaret Kanunu’nun 473 üncü ve 532 inci maddeleri hükümleri uygulanır. İlanlara ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri ve ilgili mevzuat hükümleri saklıdır.
Madde 19-
Esas sözleşme değişikliğine, Sermaye Piyasası Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlğı’ndan izin alındıktan sonra, Kanun ve esas sözleşme hükümlerine uygun olarak davet edilecek genel kurulda, TTK, sermaye piyasası mevzuatı ve esas sözleşmede belirtilen hükümler çerçevesinde karar verilir.
Madde 20-
Şirket, Türk Ticaret Kanunu hükümleri dairesinde Genel Kurulun kararı ile fesholunabilir. Şirketin feshi halinde tasfiye, Türk Ticaret Kanununun ilgili hükümleri uyarınca yürütülür.
Madde 21-
Madde 22-
Madde 23-
Bu esas sözleşmede açık olarak aksi düzenlenmeyen bütün hususlarda Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri uygulanacaktır. Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine ve esas sözleşmeye aykırı olmamak kaydı ile şirketin iş ve işlemlerini düzenleyici yönetmelikler çıkarmaya yetkilidir.
Madde 24-
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygulaması zorunlu tutulan Kurumsal Yönetim İlkelerine uyulur. Zorunlu ilkelere uyulmaksızın yapılan işlemler ve alınan yönetim kurulu kararları geçersiz olup, esas sözleşmeye aykırı sayılır.
Kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanması bakımından önemli nitelikte sayılan işlemlerde ve şirketin her türlü ilişkili taraf işlemlerinde ve üçüncü kişiler lehine teminat, rehin ve ipotek verilmesine ilişkin işlemlerinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun kurumsal yönetime ilişkin düzenlemelerine uyulur.
AKTIESELSKABET DE FORENEDE PAPIRFABRIKKER
18, Store Strandstraede DK-1255 Kopenhag, DANİMARKA
Danimarka tabiiyetinde
THE INDUSTRIALIZATION FUND FOR DEVELOPING COUNTRIES
Fredericiagede 25 DK-1310 Kopenhag, DANİMARKA
OTOMOBİLCİLİK VE TİCARET A.Ş
Gazi Bulvarı 47/49 İZMİR
Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetinde
KARTEKS TİCARET VE SANAYİ A.Ş
ERGUN ÖZAKAT
Ali Çetinkaya Bulvarı, Deniz Apt. No.l Daire 15
Alsancak İZMİR